PERSBERICHT


ArtBikes.nl - Omafietsen met schilderijen erop

BikeID.eu - Omafietsen met je eigen ontwerp


ArtBikes brengt een collectie omafietsen uit waarop beroemde klassieke schilderijen staan. De modellen zijn te bezichtigen op www.artbikes.nl. Het is ook mogelijk om een eigen afbeelding, logo of foto op de fiets te plaatsen. De traditionele lakdoek kettingkast en de bijbehorende jasbeschermers worden volledig beprint in full colour. 


Volgens de oprichters Floris van Heteren en Aart Jan Bergshoeff worden de Nederlandse omafietsen ook in de rest van Europa steeds populairder. Nederlandse fietsen staan internationaal bekend om hun kwaliteit, en omafietsen zijn ook nog eens niet duur. Het model is handig, want het is unisex en praktisch one-size-fits-all (ook al is er een kleinere versie). Als reclamemiddel zijn de fietsen ideaal: "Vaak is buitenreclame duur en soms niet mogelijk of zelfs verboden. Maar een fiets kun je altijd overal neerzetten!" aldus de oprichters. Er is een ruime keus in framekleuren en er komen regelmatig nieuwe kleuren bij. Vanaf 30 stuks is een eigen unieke framekleur ook mogelijk. 


Ruim een jaar geleden besloot Floris van Heteren zijn deel van een fietsverhuurbedrijf in Amsterdam te verkopen. Volgens hem zou men in Europa meer gaan fietsen in de steden, omdat het goedkoper is, gezonder en beter voor het milieu. Met zijn internationale achtergrond in het beurswezen besloot hij meteen dat hij zich ging richten op heel Europa. Een naam die alle Europeanen kennen is van Gogh, dus www.vangoghbikes.com was geboren. Deze webwinkel richt zich vooral op het buitenland. Met zijn promotietour door Frankrijk, Italië en Engeland heeft hij ook vele winkels bereid gevonden als dealers te dienen. 


De naam Van Gogh nodigde uiteraard uit om schilderijen op de fietsen te plaatsen. Daarmee ontstond een nieuw concept: ArtBikes. Samen met grafisch en industrieel ontwerper Aart Jan Bergshoeff (een voormalige kunstschilder, en een fietsfanaat) werkte hij het plan verder uit. Zij presenteren nu de twee nieuwe merken: ArtBikes.nl voor de fietsen met schilderijen erop en BikeID.eu voor fietsen met je eigen foto of logo.


Onder het merk Van Gogh zullen zij in de loop van dit jaar ook met een revolutionair nieuw fietsmodel komen en met een aantal opvallende fietsaccessoires.